Ananaspaj.se

Godaste & bästa ananaspaj recepten!

Ananaspaj – ett enkelt och gott ananaspaj recept från Annes Mat

Ingredienser, pajdeg:
125 g smörAnanaspaj, Pineapple Pie
1 dl socker
1,5 dl mjöl
1,5 dl havregryn
1 tsk bakpulver

Ingredienser, pajfyllning:
1 ägg
1 dl socker
2 dl lätt crème fraiche (laktosfri funkar, om man skulle vilja!)
2 tsk vaniljsocker
1 burk krossad ananas, avrunnen (mellanstor burk – inte de minsta, som säljs i trepack.)

Gör sår här:

1. Du kan göra pajdegen i en matberedare. Blanda alla ingredienser och kör tills det håller ihop. Tryck ut i en pajform och ställ kallt i 30 minuter. Förgrädda pajskalet på 200°C i 10-15 minuter.

2. Vispa ägg och socker till fyllningen tills det är pösigt. Vänd ner övriga ingredienser, och häll ner i pajskalet.

3. Grädda på 175°C (observera ändrad temperatur!!) i ca 25-30 minuter.

Tips!

Servera med glass eller vaniljsås – kokossorbet är jättegott till.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.9/10 (10 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Ananaspaj recept, 6.9 out of 10 based on 10 ratings
Categories: Ananaspaj

2 Responses so far.

  1. Inge Gott says:

    Hm… ananas och havregryn bläää uuuhhhhh skär sig duktigt!!!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: -1 (from 3 votes)
    • Maria Drake says:

      Det skär sig inte alls, är jättegott!

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: +1 (from 1 vote)

Leave a Reply