Ananaspaj – ett enkelt och gott ananaspaj recept från Annes Mat
Ingredienser, pajdeg:
125 g smör
1 dl socker
1,5 dl mjöl
1,5 dl havregryn
1 tsk bakpulver
Ingredienser, pajfyllning:
1 ägg
1 dl socker
2 dl lätt crème fraiche (laktosfri funkar, om man skulle vilja!)
2 tsk vaniljsocker
1 burk krossad ananas, avrunnen (mellanstor burk – inte de minsta, som säljs i trepack.)
Gör sår här:
1. Du kan göra pajdegen i en matberedare. Blanda alla ingredienser och kör tills det håller ihop. Tryck ut i en pajform och ställ kallt i 30 minuter. Förgrädda pajskalet på 200°C i 10-15 minuter.
2. Vispa ägg och socker till fyllningen tills det är pösigt. Vänd ner övriga ingredienser, och häll ner i pajskalet.
3. Grädda på 175°C (observera ändrad temperatur!!) i ca 25-30 minuter.
Tips!
Servera med glass eller vaniljsås – kokossorbet är jättegott till.
Hm… ananas och havregryn bläää uuuhhhhh skär sig duktigt!!!
Det skär sig inte alls, är jättegott!